Tâmplărie lemn

Lemnul oferă o eleganță aparte spațiilor cărora este asociat. Datorită tehnicilor noi de prelucrare, el poate fi realizat în ton cu modernismul și accesorizat cu cele mai noi tehnici de închidere și de protecție termică.

Profilele sunt realizate din trei straturi de lemn de esență rășinoasă. Dispunerea straturilor se face fibră contra fibră pentru a anula tensiunile interne și pentru a elimina posibilitatea apariției defectelor în timp, la o umiditate 10 – 12%. Tâmplăria din lemn poate fi realizată și din alte esențe, cum ar fi stejar, frasin, cireș etc. Etanșeitatea închiderii este asigurată pe tot conturul ramei mobile cu două rânduri de garnituri și cu silicon, sau garnituri la geamul termopan.

Geamul termoizolant, suprafața cea mai mare dintr-o fereastră, este esențial în asigurarea unui transfer termic redus și tocmai de aceea folosim pachetul 4 Anotimpuri + F4 max 1,2 W/mk K.

Feroneria cu posibilitați de deschidere laterală și oscilobatantă realizează o etanșare foarte bună.

Lăcrimarul din aluminiu, cu orificii, are rolul de a evacua apa care ajunge pe partile expuse. Fiind o esență vie, lemnul trebuie protejat contra umidității, razelor solare și fenomenului de îngheț-dezgheț cu ajutorul lacurilor și vopselelor ecologice pe bază de apă.