Tâmplărie PVC

Tâmplăria nu este doar o modalitate de a vă exprima personalitatea în designul exterior al locuinței/clădirii dumneavoastră, dar și un bun prilej de a vă reduce costurile facturilor. Aceste cheltuieli pot fi reduse, atât iarna cât și vara, prin reducerea timpului de funcționare a sistemului de răcire sau încălzire, dacă tâmplăria este de calitate și izolează corespunzator.

Practic, cele trei materiale componente ale tâmplăriei PVC sunt:

  • profilul PVC: numărul camerelor de aer și grosimea peretelui exterior determină calitatea profilului;
  • metalul (feroneria): calitatea feroneriei determină rezistența în timp și modul de etansare;
  • armătura: oferă rezistență profilelor și nu le permite să se deformeze sub acțiunea razelor solare și a intemperiilor. În general se folosește armatură în formă de U de 1,5 mm grosime la ferestre și de 3 mm grosime în formă patrată la uși;
  • sticla: suprafața cea mai mare dintr-o fereastra și cea mai expusă faciliteaza transferul termic de la exterior către interiorul încăperii daca nu este tratată corespunzator. Este recomandată montarea minim a unui pachet termopan cu 2 randuri de sticlă: F4+argon+4Season. Pachetul termopan este alcătuit din două foi de sticlă în combinație FLOAT cu LOW E (4 mm) sau sticlă 4 Anotimpuri, asamblate pe bagheta de aluminiu, izolarea facandu-se prin umplerea cu argon și suplimentar prin sigilare. Pentru a spori siguranța se poate utiliza sticlă laminată de 6 mm. Realizată din lipirea cu o folie de polivinil butiral (PVB), sticla poate fi sablată ornamental, vitrată, cu model, reflexivă (colorată în masă) sau bombată.